HTML

Beindult a belga KGST 2.

2014.02.22. 14:08 Onlajnok

Előző cikkünk megírásakor nem gondoltuk, hogy folytatása is lesz, de sajnos az Újpest megint adott okot egy újabb erős kritikára. A napokban az Újpest honlapján olvasható volt, hogy leigazolták a klub nélküli Darwin Andredet. Ám a történet rég nem ilyen egyszerű.

A történet középpontjában Andrede áll mindenképpen. A 23 éves bal bekk hazájában, Kolumbiában játszott az előző szezonban, ahol a télen hirtelen lelépett csapatától és csatlakozott az Újpest beleki edzőtáborához. Itt kettő meccsen is bizonyítva elnyerte a szakmai stáb és Nebojsa Vigjnevics edző tetszését, ezért úgy döntötték, a klub soraiban szeretné tudni Andredet.

Na és akkor itt jött a csavar: nem a lila klub, hanem a Roderick Duchatelet édesapjának, Roland Duchateletnek a klubja, a belga Sint-Truiden igazolta le a fiatal védőt. Gondolhatta minden lila drukker, lecsúsztak erről a játékosról, már nem fog a Megyeri úton játszani. A szomorúság nem tartott sokáig, még aznap este kölcsönadta a belga kis csapat a magyar (fiók) testvér csapatnak.

A történetnek még mindig nincs vége, hiszen kolumbiai sajtóértesülések szerint Andredenek még elő szerződése van volt klubjával, így szabálytalan a szerződéskötése a Sint-Truidennel. A FIFA pedig már elkezdte a szükséges intézkedéseket is. Újpesten pedig reménykednek, a tavaszi szezon rajtjára minden rendben lesz.

Ezek után az emberben nyílván nem a legjobb érzések kavarognak. Újabb idegenlégiós, újabb belga kölcsönadogatás, újabb nagy ígéretek, újabb zűrős esetek. Lassan a negyedik kerületben már nem is a pályán játsszák majd a focit, hanem a Duchatelet család játssza le a meccseket a zöld asztal mögött. Ez ellen mindenki tehetetlen, a nagyobb hangadókat csendre intették azzal, hogy örüljenek annak, hogy a belga üzletember megmentette a több mint 125 éves nagy tradíciókat bíró újpesti klubot.

A következő fél szezon Újpesten választ fog adni sok kérdésre, de a legnagyobb kérdés ez lesz: ment-e a csapat a sok idegenlégióssal elébb? Mert, hogy az ö szerződtetésük miatt kellett Vermes Krisztiánnak, Erős Ronaldnak és még jó pár játékosnak távoznia a belga érában, az is biztos.

Kovács Dani

www.onlajnok.com

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://onlajnok.blog.hu/api/trackback/id/tr275826823

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása