HTML

Eltékozolt fiú – Rode Münchenbe igazol

2014.04.16. 20:06 Onlajnok

Nem tétlenkedik a Bayern München, hiszen már hivatalossá vált, Robert Lewandowski után újabb játékost szerződtetett a bajor klub. Sebastian Rode ingyen érkezik a Frankfurt gárdájától.  Leigazolása jó pár kérdést felvett a szurkolók körében.

Először ismerjük meg a 23 éves Sebastiant. Posztját tekintve védekező középpályás, de néha szélen és középen is tudja segíteni a támadásokat. 179 centiméter magas, ami jelzi is, fejjátéka nem annyira meggyőző, mint harcos mentalitása. Az U18-as válogatottól az U21-ig minden korosztályban pályára lépett, összesen 12 fellépésen 1 gólt szerzett. Klubot most váltott először, eddig csak a Majna parti Frankfurtot képviselte. Az idei bajnokságban 17 meccsen jutott szóhoz, de igazán maradandót nem tudott alkotni. Az EL sorozatban hét meccsen egy gólpasszt jegyzett, míg a kupában bír a legjobb mutatóval: 4meccs/1 gól/3 assziszt. Dióhéjban ez lenne Rode.

A müncheni csapat honlapja hétfőn közölte le a hírt. Rode így adta első nyilatkozatát új klubjának: „Örülök, hogy sikerült ez az üzlet. A Bayern a következő nagy lépés a számomra. Sokáig Münchenben szeretnék játszani és a jövőbeni csapatommal rengeteg kupát és címet megnyerni.” Tehát Rode elég siker orientált és nagy jövőt jósol magának és a csapatnak. Ne, de ehhez mit szól Sammer sportigazgató? „Rode egy lenyűgöző tehetség. Biztos, hogy nagy lendületet és lelkesedést vált ki a csapatból és kiváltja a hozzá fűzött reményeket.”

Rode leigazolásával újabb belső középpályással bővült PepGuardiola csapata. Itt tesszük fel a valódi kérdést. Milyen szerepe lesz az ifjú németnek a Bayern jól működő csapatában? Amennyiben Rodek ezdőcsapatban fog játszani olyan (világ)sztárokat fog maga mögé utasítani, mint a millió eurókért megvett Götze és Martínez vagy a bajorok örök kedvence Schweinsteiger fog miatta padozni? Vagy a Guardiola külön kérésére a Bundesligába csábított Thiago helyett fog játszani? Esetleg a Kroos, Höjbjerg és a Schopf trióból utasít maga mögé valakit? Egyáltalán nem valószínű. Egyelőre Rode egyik játékos szintjén sem áll és nincs sok esélye arra, hogy alapember legyen a BL-címvédő alakulatnál.

Több külföldi sajtó is kész tényként emlegeti a hírt, hogy Reus nyáron elszerződik Dortmundból és Angliában folytatja a sport karrierjét. Itt találhattuk meg Rode leigazolásának igazi indokát. Amit a Bayern eljátszott Götzével és Lewandowskival, azt most eljátszotta Rodedal is. Reus helyére Rodet szánta volna a Borussia vezetősége, de a müncheni sztárcsapat gyorsabb volt. Hiába nincs szüksége rá a Bayernnek, akkor is megvette, nehogy a rivális BVB-t erősítse. Avagy, így tette tönkre egy német tehetség karrierjét a németek kedvenc klubja…

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://onlajnok.blog.hu/api/trackback/id/tr746044188

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása