HTML

FTC – Pécs 1-2, ami már szinte nem is meglepetés!

2013.12.01. 11:50 Onlajnok

Szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt, az azóta már lebontott, régi Albert stadion egyik utolsó bajnokiján, egy remek meccsen – szintén tavaszról előre hozott találkozón – a Ferencváros 0-2-ről, az utolsó pillanatokban fordítva nyert, az azon a meccsen szintén nagyszerű teljesítményt nyújtó PMFC ellen! Bár a Fradi az utóbbi időben gyengélkedik – főleg ideiglenes otthonában, a Puskás Ferenc stadionban, ahol a szeptember 23-i „derby” óta nem nyert bajnokit – a szurkolók valami hasonlót vártak ezen a szombat estén is csapatuktól! Legalább azt, hogy a játékosok az utolsó lélegzetükig küzdjenek a győzelemért, az október 19-e óta viszont veretlenül menetelő Pécs ellen!
Nos, maga a meccs, ebben a nem éppen szurkolóbarát időpontban – november 30. szombat este 20 óra, + 1-2 celsius fok – nem úgy indult, hogy a vendégcsapatnak bármi keresnivalója lesz a kultikus arénában, ahol egyébként az eddigi 14 FTC-Pécs összecsapáson 12 Fradi győzelem és 2 iksz született! Ugyanis már a 6. percben érvényesülni látszott a papírforma; Jenner beadott, Böde fejelt és Dibusz a labdát már csak a gólvonalon túlról tudta kipiszkálni! Minden edző álma a gyors gól – bár közel egy hónapja a DVTK-Fradin épp egy első percben bekapott találat után brillírozott a zöld fehér együttes és bukott nagyot a Diósgyőr – és persze ezek után, a most kissé gyér számú Fradi tábor optimistábbjai egyenesen kiütést vártak kedvenceiktől! Csalódniuk kellett. Alig 7 perccel később jött ugyanis Real Madridban pallérozódó David Mateos és nemes egyszerűséggel beemelte a labdát saját kapujának bal oldalába, amúgy védhetetlenül! Ettől kezdve varázsütésre megváltozott minden, a Fradi elkezdett, a már - már szokásos módon szenvedni, a pécsiek pedig köszönték szépen a lehetőséget és elkezdtek bátran focizni! A 18. születésnapját egy hete ünneplő Kővári Róbert – aki először volt kezdő a Pécsben és mindjárt a legnagyobb hazai stadionban léphetett fel – gyakorlatilag minden labdát megjátszott, a brusztos egykori Fradista, Pölöskeyvel pedig egyre nehezebben bírt a bizonytalan FTC-védelem! Már a 29.percben is volt egy gyanús szituáció a büntetőterületen belül – Pölöskey esett el Besic mellett – de azért még nem adott 11-est Farkas játékvezető, ám a félidő hajrájában, amikor Bönig felvágta Kővárit, már nem maradhatott el a büntető, amit Koller Krisztián értékesített is!
Mivel pedig ez a Fradi nyomokban sem hasonlít egy évvel ezelőtti önmagához, a Pécs pedig láthatóan remekül össze van rakva – a Lőrincz-Márton edzőpáros a jelek szerint kitűnően dolgozik a Mecsek lábánál – ettől a perctől kezdve már érezhető volt, hogy több mint sanszos a pécsi siker, a szinte üresen tátongó Puskásban!
A szünetet követően ment ugyan előre a Ferencváros, jöttek a beadások bőséggel, de Dibusz kapussal az élen a PMFC roppant magabiztos volt hátul a hazaiaknak igazából komoly gólszerzési lehetőségük sem nagyon volt a második félidőben, Besic 25-30 méterről megeresztett, a kaput meg sem közelítő lövéseit pedig nehéz annak nevezni! A sokkal jobb passzban lévő Pécs tehát összességében teljesen megérdemelten győzött a Ferencváros ellen és egyben meg is előzte a táblázaton riválisát! Hogy a piros feketék veretlenségi sorozata meddig tart majd, azt persze még nem tudhatjuk, de a bajnokság előtt a sokak által a kiesőzónába várt együttes ilyetén menetelése, legalábbis megsüvegelendő! Főleg, hogy ezt nagy részben fiatal, magyar-, sőt saját nevelésű játékosokkal is produkálják Pécsett!
Az idegenlégiósok egész sorát felvonultató Fradinál pedig talán el lehetne gondolkodni azon, hogy nem volna –e jobb visszatérni azokhoz az időkhöz, amikor a legnépszerűbb honi klub mezét, többségében a Ferencvároshoz kötődő, a 114 éves klub tradícióit átérző, azt magáévá tevő, az FTC-ért élő-haló sportolók ölthették csak fel!
A szombat este végig kitartó nézők mindenesetre már ítéletet mondtak e fölött a csapat fölött: Nagyon gyenge! Csak nem pont ezekkel a szavakkal…

Juhász Attila

A mérkőzés részletes tudósítása:
http://www.onlajnok.com/match/index/date/2013-11-30/id/86600

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://onlajnok.blog.hu/api/trackback/id/tr155669835

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása