HTML

Onlajnok.com

Friss topikok

Címkék

Beindult a belga KGST

2014.01.29. 17:07 Onlajnok

2011 októberében belga kézre került a hatalmas hagyományokkal rendelkező Újpest FC. Roderich Duchatelet kilencvenöt százalékos részesedést vásárolt a klubból. A szurkolók szemében felcsillant a remény, végre dicső lehet a lila-fehér csapat.

Az első hónapokban a belga üzletember pozitív benyomásokat keltett mindenkiben, ám a sikerek elmaradtak. Jöttek helyette a Standard Liége csapatába be nem férő sokadrangú légiósok. Sokan elkezdtek aggódni, hiszen ezek a játékosok két utat járhattak be Újpesten: vagy beváltak a negyedik kerületben és visszarendelte a belga anyaegyesület ( lásd Iandoli esete), vagy pedig még a magyar mércét sem ütötték meg és a második csapatban tengődtek ( lásd Aarab esete). Szóval a belga tulaj nem tudott érdemi változást hozni a klub életében. Közben összerúgta a port a szurkolókkal, értetlenül bánt egy pár játékossal és a Szövetséggel is összeveszett.

Közben Rodi édesapja, Roland is aktivizálta magát nemzetközi vizeken. Először felvásárolta a német negyedosztályú Jenát, majd az angol másodosztályú Charltont. Már Európa méretű a Duchatelet birodalom, ami nem feltétlen pozitív a magyar fociban. Ugyanis a héten az Újpest FC közleményében jelentette ki, hogy a Charlton Athletic megvásárolta Loic Nego játékjogát!

Szóval elindult a körforgás a Duchatelet klubok között. Előreláthatólag a belga milliárdos család klubjai között hatalmas játékos áramlások lesznek. Nyílván ez az Újpestet is erősen fogja befolyásolni, ahol egyre több külföldi (belga, spanyol, balkáni) labdarugó fog megjelenni. Az eddigi tapasztalatok azt bizonyítják, hogy ez a játékos politika nem segített semennyit sem a Megyeri úti klubnak. Ameddig ez megy, hiába építünk stadiont, hiába képzünk edzőket, hiába cserélünk szakembereket az utánpótlásban, ha egy nívós játékost sem tudunk megtartani. De végül is, a liláknak nem kell aggódnia, majd idehoznak egy belgát a Standardból. Biztos nagy segítsége lesz a csapatnak, mint az többi, európai csapatokból kiszorult labdarúgók.

Sajnos, a magyar labdarúgás egyik legnagyobb problémája, a külföldi kézen lévő klubok játékos politikája. Rodi is megmondta, sokkal egyszerűbb egy külföldivel megállapodnia mint egy magyarral, ezért ő nem is nagyon fog itthoni játékosokat szerződtetni. Lassan nem is lesz magyar a magyar labdarugó NB1-ben. Sajnos ez nem csak egy vízió, az Újpest bármelyik nap felállhatna egy hasonló kezdővel: Dmitrovics – Ligot, Ngawa, Juanan, Antón – Stanisavljevic, Vasiljevic, Sankovic – Suljic, Ahjupera, Tshibuabua.

Úgy látom, a magyar labdarúgás felemelése nem idegenlégiósok leszerződtetésével szükséges, hanem inkább a magyar fiatalok játszatásával. Hiszen annyi tehetség van kis hazánkban, akkor meg miért kellenek szerb, bosnyák és különböző európai klubok szerény képességű játékosai? Persze, remek külhoni játékosokra is szükségünk van, de nem tizenegyre! Reméljük ez hamarosan bekövetkezik és magyar játékosoknak tapsolhatunk a lelátókon!

Kovács Dani

www.onlajnok.com

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://onlajnok.blog.hu/api/trackback/id/tr185788640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása