HTML

Onlajnok.com

Friss topikok

Címkék

A Winter Classic - MOL Karácsonyi Hoki Buli utolsó fő mérkőzése

2013.12.16. 20:12 Onlajnok

A mérkőzés előtt még itthonról néztem a pénteki Volán-Salzburg meccset és láttam micsoda hangulat és nem mellesleg milyen mérkőzés folyik a városligeti ideiglenes jégen. A hangulaton már meg sem lepődtem hiszen volt szerencsém áprilisban a hazai Dvizió I/A világbajnokságon is ott lenni nézőként és tapasztaltam, hogy a magyarok meccsén Magyarország legnagyobb csarnokát a szurkolók megtöltik és micsoda hangulat volt, így nem csoda, hogy a jégkorong válogatott évről évre ilyen jól szerepel és lehetne akár a holdon is a következő VB az is a Hajrá Magyaroktól! zúgna.

Na de vissza a Winter Classicra, fél órával a Volán-Klagenfurt mérkőzés előtt érkeztem és a gép előtt természetesen az onlajnok.com-ot figyelve szurkoltam az U20-as csapatnak, hogy Miskolcon meg legyen az első győzelem (5-1-re nyertek a fiúk Litvánia ellen a harmadik harmadban fordítva). Kicsit meglepődtem, hogy még kezdés előtt is 5-10 perccel 2500-3000 néző volt, féltem, hogy nem lesz teltház, de a kezdésre már mindenki ott volt a lelátókon és szurkoltak a fehérvári fiúknak. Miután végzet a rollba a jégen a két kabala figura fokozta az akkor még lapos hangulatot és Horti Gábor a maga módján mosolyt csalt mindenki arcára szokásos vicces beszólásaival és három perccel a kezdés előtt jött a bemutatás és a sajtósok a T-szektorban nagyon örültünk neki, hogy minden Volán játékos bemutatásánál egy kis pirotechnikai bemutató volt, így egy kicsit felengedtünk a fagyott állapotból és 17:50-kor bedobták a bírók a korongot a középkörbe. Az első nagyobb helyzet a KAC előtt volt és az első emberelőnyt is ők kapták, ám az előny gyorsan hátrány lett mert Magosi Bálint iramodott meg és csak szabálytalanul tudták megállítani a kapu előtt, így jöhette a büntető, amit Swette kapusnak elemi erővel vágott be a magyar csatár, így emberhátrányban öt perc elteltével vezetett a Volán és ez maradt is az eredmény a harmad végéig.

A szünetben jött a szokásos szurkolói kapura lövés kis gyerekekkel, amit Horti Gábor kommentált és minden próbálkozó kapott egy kis ajándékot. Jöttek vissza a főszereplők a jégre és három perc elteltével már 2-0 állt az eredmény jelzőn, miután Kiss Dániel lövésébe piszkált bele Mihály Árpi és a korong a kapuba került. Nagy volt az öröm de sajnos nem sokáig. 26. percben a KAC gól szerzett Hetényi kapujába, így már csak egy gól volt az előny. Jöttek az érdekes játékvezetői ítéletek, Sikorcin kapott 2+2 percet egy érdekes esetnél és ezt Koch gólra is váltotta, így már 2-2 volt a harmadik harmad előtt.

A szüneten jöttek megint a büntető lövő gyerekek, Horti Gábor itt oda ígérte a Volán B-középnek az osztrák bíró elérhetőségét. A nagy hidegen kezdődhetett a harmadik harmad. Végig a Volán irányított, de  sajnos gólt nem sikerült szerezni, így öt perc hosszabbítás jöhetett aminek a vége előtt nem sokkal Lammers egy ziccert vágott be Hetényinek, így két pontot vihetett haza a Klagenfurt, de a szurkolók ünnepelték játékosaikat ez nagyon szimpatikus volt.

Mérkőzés közben lehetett szavazni a mérkőzés legjobb Volán játékosaira aki/akik Tabletet kaptak nyereményül a végén, ezt Hetényi Zoltán és Mihály Árpád nyerte meg.

Összegzésül nekem nagyon tetszett az esemény és ebben a hidegben is lehetett élvezni a színvonalas játékot, remélem ennek az eseménynek lesz folytatása!

Pap Csaba

A mérkőzés :http://www.onlajnok.com/match/index/date/2013-12-15/id/88671

www.onlajnok.com

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://onlajnok.blog.hu/api/trackback/id/tr645695585

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása